Bagajul pentru bebeluș

Și-am plecat! 

Am plecat spre Poiană, să vedem zăpada și să mirosim gerul. Prima vacanță împreună cu micuța noastră…

Suntem doi oameni și încă puțină plămădeală din noi doi. O plămădeală minunată de 6 luni și jumătate. Doarme de o oră de când am plecat. Mașina e plină ochi, cinci sferturi din lucruri sunt ale ei și pentru ea. 

Pe două pagini A4 am notat ce bagaj ne trebuie pentru ea. Portbajul e plin, pe scaunul din dreapta față troneaza micul meu troler. Ehe, s-au dus concediile în care aveam nevoie de trolerul mare. Acum e al ei, desigur. Tatăl ei, barbat autentic, nu a avut niciodată nevoie de mai mult decât strictul necesar. Eu aveam mereu nevoie de tot felul de nimicuri pentru un week-end departe de casă. Acum prioritățile s-au schimbat, dacă îi am pe ei cu mine, nu îmi mai trebuie nimic, pentru că am tot! Deviez de la esența articolului, așadar mă trag singură de mânecă și revin. 

Dintotdeauna organizez bagajul pe categorii. Fac asta, ca să pot reveni la categoria respectivă dacă îmi amintesc ceva. Am încercat o dată să nu scriu pe faimoasele mele post-it-uri, ci să fac bagajul asa intuitiv. Nu am reușit. După vreun sfert de oră de învârtit inutil prin casă, am revenit la modul meu de organizare, am constatat că îmi e bine așa și sunt confortabilă și împăcată cu metoda mea. Sper să vă inspire și să vă ajute modul meu de pregătire al bagajului pentru bebeluș. 

Pentru micuță am folosit următoarele categorii:

  • Importante
  • De luat în mașină
  • Haine interior
  • Haine exterior
  • Încălțăminte
  • Igienă
  • Hrană
  • Diverse

Să le luam pe rând…

  • Importante – aici am considerat important de trecut “farmacia de acasa” (Vitamina D3 cea de toate zilele/ probiotice/ sirop antibalonare/ sirop antitermic, spray pentru gât, spray cu apă de mare, termometre, aspirator nazal), camera de supraveghere și monitorul (foarte important, cu ambele încărcătoare – ca să nu fii nevoit să te culci la 20:00, odată cu copilul), lampa de veghe și termometrul/ higrometrul de camera, căruciorul, scoica auto.
  • De luat în mașină – pentru că drumul e lung și copilul are aceleași nevoi, indiferent unde ne aflăm: un rând de haine de schimb (în caz că molfăie o jucărică și îi curg băluțele sau este nevoie să o schimbăm din cauza unui scutec care a dat pe-afara), scutece, servețele umede și o aleză, prosopel pentru șters gurița, păturică (pentru că, așa cum bine ar trebui să știm cu toții, în mașină copilul trebuie să fie îmbrăcat doar cu hăinuțe, fără vreun strat gros, cum ar fi geaca sau combinezonul – în acest mod, centurile stau aproape de corp și îl mențin în siguranță), combinezon și cagulă (să fie la îndemână când facem popas să luăm aer și să scoatem copilul din scoică), jucării și un dezinfectant cât mai natural posibil. Tot aici am pus și o muselină, pe care să o folosim când o punem pe jos să se joace. Nu i-am gasit locul într-o altă categorie.
  • Haine interior – acesta este capitolul cel mai simplu; body-uri cu mânecă lungă și scurtă, ciorapei lungi, șosete, pantaloni, bluze, vestuță (la munte, în interior, poate fi uneori necesară). Desigur, toate luate în dublu, triplu exemplar, în funcție de numărul de zile de concediu.
  • Exterior – Eu am luat cu noi două combinezoane – unul de lână și unul clasic, mare, pufos, pentru că am prins temperaturi de 10 grade ziua, dar și de -7 seara. Iar acest interval în doar 5 zile. Ciudate au devenit anotimpurile ! Am adăugat o cagulă de lână fleece (iubesc lâna! e genială!) și o caciuliță mai subțirică.
  • Încălțăminte – o pereche de ghetuțe e suficientă pentru vârsta ei, oricum e doar pt a o proteja de temperaturile scazute, nu pășește încă. Chiar și așa, am ales să îi protejez pufoșeniile de tălpițe cu ghete UGG cu lână adevărată. De fiecare dată când i le dau jos, sunt moi și calde.
  • Igiena – începem cu articolele mai voluminoase și terminăm cu cele mai mici, dar nu neînsemnate: cădița (avem una pliabilă și gonflabilă, de la Summer Infant, care ne-a placut de la început prin prisma faptului că ocupă puțin spațiu), prosopel, pijămăluțe, sac de dormit cu mâneci detașabile, gel pentru corp și par, crema pentru masaj (folosim gama Exomega de la A-Derma), apă termală, doze ser fiziologic, glicerină, cremă eritem fesier, comprese sterile, aleze, scutece, un pic de detergentpentru rufe sau soluție pentru îndepărtat petele (pentru cazurile critice în care se pătează grav hăinuțele). Toate gelurile și cremele, inclusiv detergentul le-am pus în recipiente mici de călătorie. Așa, am ușurat mult bagajul și în ceea ce privește greutatea, dar și volumul. La fel procedez mereu și cu cosmeticele mele.
  • Hrana – Am luat cu noi aparatul de gatit la abur, două recipiente mici, care se închid ermetic (de la Beaba), două pre-lingurite (foarte foarte ingenioase, de la Num-Num), curățitor de legume. Optăm să îi oferim Deliei alimente bio, în încercarea de a o proteja pe cât posibil de pesticide și alte substanțe toxice. 

Voila! Asta e marea listă de bagaj pentru bebeluș. Ori că stați două zile, ori că stați zece, asta e lista cu cele necesare din punctul meu de vedere. În rest, relax și armonie!

Copii cu adevărat fericiți să avem!

Lasă un răspuns